Stijgend Applaus Stipendium 2020

Op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen, is het STIJGEND APPLAUS STIPENDIUM 2020 unaniem toegewezen aan Daniëlle Schel en haar voorstelling ‘OK’

Het Stijgend Applaus Stipendium is een initiatief van de Stichting Blijvend Applaus. Doel is om met dit stipendium voor jonge cabaretiers en kleinkunstenaars betere voorwaarden te scheppen waardoor zij zich nog beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen. Een Stijgend Applaus Stipendium bedraagt € 7.500.

Het juryrapport: “In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is geworden. De jury gelooft in Daniëlle’s visie en talent. Daarom willen we graag helpen om haar ambities te verwezenlijken.”